ASUS разкри 5600 XT TUF X3 Gaming и ROG Strix видеокартите

0
1424

В последните дни се говори много за това как NVidia свали цената на 2060 видеокартата си, за да контрира новата RX 5600 XT карта на AMD. AMD от своя страна в последния момент подобри продукта си, за да отговори на това.

В страни останаха компаниите, които вече представят своите прочити на 5600 XT преди премиерата на 21 януари. Сега ще разгледаме две такива видеокарти, които са дело на ASUS – версиите TUF Gaming и ROG Strix. За тях разбираме от Videocardz.

TUF серията е фокусирана върху предоставянето на голяма стойност на по-ниска цена

Все още не знаем на каква цена ще се търгува ASUS 5600 XT TUF X3 Gaming, но се очаква това да е един от бюджетните варианти на видеокартата. Тя ще разполага с 6GB GDDR6 VRAM, три вентилатора и базова честота от 1620MHz в гейминг режим. По отношение на портовете, има 3 DisplayPort-а и 1 HDMI порт. Ще се свързва към захранването с 8-пинов кабел.

ROG Strix версията ще е по-скъпият вариант на ASUS

Тя ще разполага със същото количество памет, вентилатори, честота и портове. Разликата, поне към момента, е основно в двойния конектор за свързване със захранването – 6+8 пина.

Каква разлика в цената да очакваме? При Radeon RX 5700 XT, ROG Strix версията струва с $40 повече от TUF версията. И тук разликата трябва да е идентична.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари