ASUS се погрижи за по-добро охлаждане на Radeon HD 5870

0
29

Пресслужбата на компанията ASUSTeK Computer обяви пускането на две алтернативни по изпълнение версии на графичния адаптер ATI Radeon HD 5870 с оригинален по дизайн двуслотов охладител, покрит с черен пластмасов корпус в червени акценти, който е снабден с многобройни вентилационни отвори.

Според производителя, изделията са предназначени за най-взискателните потребители, в това число компютърните ентусиасти и геймърите. Моделите ASUS EAH5870/2DIS/1GD5 и ASUS EAH5870 TOP/2DIS/1GD5 се базират на 40nm чип AMD RV870 с 1600 поточни процесора и се отличават едно от друга по честотните показатели, които в първия случай са 850/4800 MHz (ядро/памет), а във втория изглеждат така – 900/4900 MHz.

И двете видеокарти са съвместими с DirectX 11 Shader Model 5.0, OpenGL 3.2 и OpenCL, дори поддържат технологиите ATI Stream Acceleration Technology, ATI Eyefinity Multi-display Technology, ATI CrossFireX Multi-GPU Technology, ATI PowerPlay Power Management Technology и ATI Avivo HD Video & Display Technology с усъвършенстван вграден видео процесор от второ поколение (UVD 2.0).

В допълнение, създателите отбелязват, че системата за охлаждане на всеки от ускорителите е оборудвана с вентилатор, който е снабден със защита от неблагоприятното въздействие от прах. В изделията успешно е реализирана технологията Voltage Tweak Technology, която позволява посредством приложението ASUS SmartDoctor да се увеличава напрежението на GPU, дори да се повишават работните честоти на графичното ядро и паметта.

За съжаление, няма информация относно началото на масовите продажби и цените на продуктите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари