ASUS създаде икономична видеокарта Bravo220 за HTPC

0
33

Компанията ASUS подготвя за пускане новата икономична видеокарта Bravo220, предназначена за използване в мултимедийни компютри (HTPC).

Устройството представлява оптимизирана версия на видеокартата GeForce GT 220, която притежава 40-нанометров графичен процесор GT216, 48 поточни процесора, 16 текстурни блока и 1 GB памет стандарт DDR2 със 128 битова шина за достъп, като честотите на видеочипа, шейдърният домейн и паметта са съответно 525, 1360 и 800 MHz. Следва да се отбележи за сравнение, че честотата на графичния процесор при видеокартата GeForce GT 220 е 625 MHz, което означава, че в случая същата е снижена, а това нещо рефлектира и върху понижаването на енергопотреблението на устройството с 21%, а също така и топлоотделянето. В резултат на тези изменения, е достатъчно присъствието на пасивно охлаждане, което се изразява в наличието на алуминиев радиатор в две части, едната от които е в зелен цвят.

Представеното устройство притежава поддръжка на DirectX 10.1, OpenGL 3.2, Shader Model 4.1 и технологиите NVIDIA PhysX, CUDA, PureVideo HD, 3D Vision и API DirectCompute. За включването на монитор са предназначени интерфейсите DVI, D-Sub и HDMI. Сред оригиналните особености на устройството може да се спомене наличието на датчик за осветлението, което позволява автоматичното регулиране на параметрите на изображението в зависимост от осветеността на околната сред. В комплекта на видеокартата Bravo220 присъства софтуерното приложение Bravo Media Center позволяващо регулирането на настройките на графичната подсистема с помощта на дистанционното управление, което също присъства в комплекта.

Информация за цената на видеокартата ASUS Bravo220 и датата на пускането й в продажба, информация все още няма.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари