ASUS CMP 30HX: графичен ускорител за добив на криптовалута

2
482

В уеб пространството се появиха първите снимки на графичния ускорител ASUS CMP 30HX за добив на криптовалута. Новият модел има съвсем същия дизайн, като на серията GeForce GTX 1660 SUPER DUAL EVO, но със съвсем леки промени. Преди всичко това е светодиодната подсветка ARGB ASUS и липсата на каквито и да било видеоизходи. Няма нито едно гнездо за включване на дисплей, което означава, че тази графична карта е безполезна за компютърни игри.

CMP 30HX има един 8 пинов конектор за подаване на допълнително захранване, два вентилатора за обдухване на радиатора, а нейната дебелина е 24 см, което означава, че тя заема мястото на 2,7 слота. Дебелината на тази разширителна карта се различава от традиционните видеокарти, но тя е съвместима с най-популярните компютърни кутии, които най-често се използват за създаването на цифрови ферми.

Ускорителят ASUS CMP 30HX се базира на графичния процесор Nvidia TU116-100 с 1408 ядра работещи с тактова честота от 1530 до 1785 MHz с динамичен овърклок. Налични са 6 GB буферна памет тип GDDR6 със 192-битов интерфейс, работеща с ефективна честота 14 GHz. Термичният коефициент на чипа е 125 W.

Продажбите на графичния ускорител за добив на криптовалута ASUS CMP 30HX започват през месец май тази година при цена 799 щатски долара.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари