ASUS F2A85-V: опростената версия на дъното F2A85-V Pro под APU Trinity е готова за пускане

4
130

ASUSTeK Computer разшири гамата си от FM2 дънни платки с модела F2A85-V, който се явява опростена версия на по-рано представения F2A85-V Pro. Въпреки съвместимостта си с чиповете от серията AMD Trinity, новото дъно е лишено от редица неща в сравнение със своя колега. Сред тях е системното охлаждане на чипсета и захранващата подсистема, които загубиха връзката помежду си чрез топлинна тръба, а така също е намален и броя на фазите в захранването на APU.

Дънната платка ASUS F2A85-V се основава на пълноразмерна тъмна печатна платка и има 6-фазна захранваща подсистема за APU, която е с 4-пинов конектор. Спомнете си, че F2A85-V Pro има 8-фазен VRM и един 8-пинов EPS. Освен това, платката е получила и четири DDR3 DIMM слота, съвместими с модули оперативна памет DDR3-1866 MHz с максимален капацитет до 64 GB, чифт PCI-Express x16 2.0, същият брой PCI-Express 2.0 x1 и три PCI.

За включването на монитор и активирането на вградената в APU Trinity ​​графика, производителят е предвидил видео-изходите DVI, D-Sub и HDMI, а за дисковата подсистема, потребителите ще получат портовете SATA-III (x7) и e-SATA 6 Gb/s. Сред другите конектори на модела ASUS F2A85-V са налични четири USB 3.0, Gigabit Ethernet мрежов конектор, комбиниран PS/2, 8-канален HD-звук с оптичен TOSLINK, както и множество USB 2.0/1.1. Платката ще използва AMI UEFI BIOS и се очаква да се появи на пазара на цена от около US $ 100.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари