ASUS Prime Utopia: дънна платка със сензорен екран

0
705

ASUS показа на Computex 2019 твърде необичайната дънна платка Prime Utopia, създадена по случай 30 годишнината на компанията. Това е концептуален модел, създаден от специалистите на ASUS.

Горната част на ASUS Prime Utopia е изцяло покрита с декоративни покрития плюс 7-инчов сензорен екран. Той може да се включва директно към дъното и да работи в режим на таблет с Wi-Fi връзка. Разбира се, с помощта на този екран е възможно контролирането и настройките на многобройните параметри, както и включване и изключване на системата с едно докосване.

Слотовете за разширителни карти са поставени отстрани. По този начин топлината от видеокартата не оказва влияние на сокета и VRM областта. Освободеното място е заето от четири М.2 конектора със собствени охладители за по-добро охлаждане на NVMe дисковете.

За разсейване на топлината от процесора и захранващите компоненти се използва интегрираното в дъното водно охлаждане. Помпата и радиаторът са изнесени отстрани. Освен това, тук се използва и фирмения конектор Hydra Cortex за вентилатори, който поддържа включването на до три вентилатора на конектор. Интерфейсът дава възможност за регулиране оборотите на вентилаторите и работата на подсветката.

Друг интересен момент е модулният интерфейсен панел. Благодарение на специалните модули потребителят може да конфигурира какви портове да има дъното. Всеки от тези модули използва PCI Express шината и е напълно автономен.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за