ASUS ROG Swift 360: първият геймърски монитор с 360 Hz кадрова честота

1
825

Nvidia и ASUS решиха да не чакат официалното начало на голямото изложение CES 2020 и анонсираха първия в света геймърски монитор с честотата на обновяване на кадрите 360 Hz, създаден съвместно от двете компании. Това е ROG Swift 360, предназначен предимно за киберспорт. Новият монитор се базира на 24,5-инчова матрица с Full HD резолюция, произвеждана от AU Optronics. Новият монитор поддържа технологията Nvidia G-Sync Ultimate.

Създаденият съвместно с Nvidia най-бърз в света монитор ROG Swift 360 при кадрова честота 360 Hz показва един кадър на всеки 2,8 милисекунди, което е около шест пъти по-бързо от традиционните геймърски монитори и телевизори.

Резолюцията на новия геймърски монитор е 1920х1080 пиксела, което не е много по съвременните стандарти. Но при по-висока разделителна способност показването на 360 Hz изображение едва ли ще е възможно при повечето съвременни игри. Във връзка с това, Nvidia обяви някои от игрите, които могат да постигнат този показател при използването на видеокартата GeForce RTX 2080. Това са Counter-Strike: Global Offensive, Rainbow Six: Siege, Overwatch, Fortnite и DOTA 2.

ASUS показа графиката на свое собствено изследване, която демонстрира ефективността на прицелване на геймъра в зависимост от честотата на кадрите. Новият монитор осигурява 37% по-точно прицелване, което е много важен показател при на практика всички компютърни игри.

Подробните технически характеристики на монитора ASUS ROG Swift 360 не бяха обявени, но е известна неговата цена – $450.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
dsaa
dsaa

Ми дота2 няма да ги стигне, играта е капната на 4 ядра. Там видео картата далеч не е проблемът, на макс сеттинги, моята не минава 50% натовареност и даже вентилаторите не се пускат.