ASUS VivoBook S14 и S15: лаптопи за ярки личности

0
281

На събитието Computex 2019 компанията ASUS анонсира новото поколение лаптопи от серията VivoBook. Това са моделите S14 и S15. Мобилните устройства имат ярки цветове на корпусите и много добри технически характеристики.

Лаптопите VivoBook S14 и S15 разполагат с новия ScreenPad 2.0. Това е екран-тъчпад от второ поколение. На него могат да бъдат стартирани приложения, както и да бъдат поставяни различните помощни софтуерни инструменти. Така например, с помощта на браузърното разширение ScreenPad новият тъчпад се превръща в пулт за управление на YouTube видеата. Новият екран се поддържа от стандартните офисни приложения на Microsoft – Word, Excel и PowerPoint. Приложението Screen Extender дава възможност за използването на ScreenPad като продължение на основния дисплей.

И в двата лаптопа се използва акустиката на Harman/Kardon. Дисплеят с размер на диагонала 14 или 15,6 инча е на практика безрамков и заема 88% от площта на горния панел. Използва се фирмения шарнир ErgoLift, който улеснява охлаждането и при отваряне на лаптопа осигурява 5,5 градусов наклон на клавишите за по-лесно писане. Поставени са три три USB-A порта, един USB-C порт, HDMI видеоизход и стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо.

В зависимост от конфигурацията процесорът може да бъде Intel Core i5-8265U или i7-8565U. Графиката е GeForce MX250, налични са до 16 GB оперативна памет, до 2 TB дисково пространство, поставена е инфрачервена камера за Windows Hello.

Цените на ASUS VivoBook S14 и S15 не бяха обявени по време на анонса.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за