ASUS Z97-WS – снимка на платката за работни станции на базата на логиките Intel 9 Series

0
38
В Мрежата бяха представени първите снимки на високопроизводителната дънна платка Z97-WS, производство на Asustek Computer – първата платка за работни станции, на базата на системна логика Intel 9 Series. Устройството е с ATX печатна платка и трябва да бъде съвместимо не само с процесорите Haswell Refresh, но и с моделите под марката Xeon, на базата на микроархитектурата Haswell.

Захранването на платката се извършва чрез стандартния набор от конектори 24-pin ATX и 2х 8-pin EPS, а за стабилизиране на захранващото напрежение и за пълноценната работа на устройството, е предвиден допълнителния конектор 6-pin PCIe Power. Съобщава се, че моделът ASUS Z97-WS има 8-фазна захранваща подсистема, на която за разсейването на топлината от MOSFET-транзисторите са използвани три радиатора и обединени в едно топлинни тръби.

Сокетът LGA1150 е свързан с четирите слота DDR3 DIMM, а също така чипът е свързан и с PLX PEX8747 PCI-Express 3.0 x48 Gen. Сред разширителните слотове, тук могат да бъдат намерени четири PCI-Express 3.0 x16 с работни режими x16/NC/x16/NC, x16/NC/x8/x8 и x8/x8/x8/x8, както и няколко PCIe 2.0 x1 и един PCIe 2.0 x4. Организацията на дисковата подсистема в ASUS Z97-WS е възможна благодарение на наличието на осем порта SATA-III, четири от които могат да бъдат превърнати в два SATA-Express, а освен това е достъпен и един слот M.2.

За свързването на монитор на интерфейсния панел са изведени видео-изходите DisplayPort и HDMI, а също така тук присъства и двойния Gigabit мрежов контролер на Intel, 8-канално HD-аудио и множество портове USB 3.0.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари