ASUS ZenBook Pro Duo: уникален лаптоп с два дисплея

0
567

По време на изложението Computex 2019 компанията ASUS представи лаптопа с два екрана ZenBook Pro Duo (UX581).

Основният екран на ZenBook Pro Duo е оборудван с OLED матрица с размер на диагонала 15,6 инча. Допълнителният 14-инчов екран ScreenPad Plus е поставен над клавиатурата. И двата дисплея са сензорни с висока резолюция – основният е с 4K 3840х2160 пиксела, а разделителната способност на втория е 3840х1100 пиксела.

ZenBook Pro Duo използва процесор Intel Core i7 или i9 от 9-то поколение, поставена е геймърската видеокарта NVIDIA GeForce RTX 2060 с 6 GB буферна памет. Налични са до 32 GB оперативна памет, до 1 TB флаш диск, както и Bluetooth 5.0 и Wi-Fi 6 модули за безжична връзка. Лаптопът тежи 2,5 кг.

Допълнителният екран е със съотношение на страните 32:9 и е поставен точно над клавиатурата, Той може да работи както самостоятелно, така и като продължение на основния дисплей. На него могат да се стартират всякакви приложения, аналогично както това става на външен монитор.

С помощта на специалната апликация ScreenXpert в допълнителния екран на лаптопа могат да бъдат поставени помощни програми улесняващи работата с популярният софтуер. Там могат да бъдат поместени приложения, панели и други компоненти за управление. Удобно е там да бъдат поставени миксера на аудио редактора, предварителния преглед на графичния редактор, средата за писане на програмен код и т.н.

В комплекта е включен стилус, с който може да се пише и на двата екрана. Цената на лаптопа ZenBook Pro Duo по време на анонса не бе обявена.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за