ASUStek Computer възнамерява да пусне 2-ядрения адаптер ARES 2

0
42

ASUSTeK Computer в настоящия момент работи над втория си графичен ускорител от серията Republic of Gamers (ROG) ARES. Според наличните данни в интернет, двучиповият модел ще се казва HD 7870 ARES 2, като тук ще припомним, че прародител на линията е 2-ядрения ARES HD 5870. Известният азиатски разработчик с този нов продукт планира да заздрави позицията си в ценовия диапазон от $ 650-750, като новият адаптер ще превъзхожда по производителност едночиповите 28-нм флагмани HD 7970 GHz Edition и GTX 680 и ще бъде по-евтин от Radeon HD 7990, HD 7970 Dual X2 и разбира се от GTX 690.

Графичната карта ASUS ARES 2 HD 7870 разполага с две ядра AMD Pitcairn Pro и можете да бъдете сигурни, че производителят ще осигури възможност за ускоряване на тактовите честоти, като това ще бъде предоставено на самите потребители, естествено в рамките на допустимите граници. Видеокартата е снабдена с 4 GB памет от стандарт GDDR5 (2 GB на ядро??), два 8-пинови захранващи конектора PCI-E Power, а максималното енергопотребление е 300 вата. Новата карта поддържа технологията AMD ZeroCore, благодарение на която едно от ядрата, ако е необходимо, може да се отключи автоматично.

Охладителната система на ASUS ARES 2 заема три разширителни слота от дънната платка и се състои от няколко медни топлинни тръби, алуминиев радиатор и голям централен вентилатор. Цената и датата на пускане на новата графична карта все още не са обявени.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари