Audi възнамерява всяка година да представя на пазара нов модел електромобил

0
11

От 2018 година Audi възнамерява всяка следваща година да анонсира нов модел електромобил. За плановете на големия автомобилен производител по време на годишното събрания на акционерите съобщи председателят на съвета на директорите Рупърт Щадлер (Rupert Stadler), който каза още, че Audi не възнамерява да отстъпва high-tech короната на BMW. Той допълни, че първият роботизиран електромобил на Audi ще бъде флагманът A8.

 

Щадлер още веднъж потвърди, че електромобилът от ново поколение A8 ще бъде представен догодина. Това ще бъде първият сериен автомобил на Audi с автопилот. Това не означава цялостно автономно шофиране, а компютърно управление на автомобила при движение със скорост до 37 мили в час (60 км/ч).

 

Това ще бъде първата крачка на Audi към пълното автоматизиране на автомобилите Audi. Според Щадлер, първият безпилотен автомобил на Audi ще бъде представен през 2025 година.

 

Audi продължава работата върху електромобила от концепцията Audi e-tron quattro, серийното производство на който трябва да започне през 2018 година. Този електромобил с едно зареждане ще може да изминава 310 мили или 499 километра. Електромобилът и акумулаторните батерии за него ще се произвеждат в автомобилния завод в Брюксел.

„Започвайки от 2018 година ще произвеждаме по един нов модел електромобил всяка година“ – обобщи Щадлер.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за