Auralic Altair: висококачествен мрежови плеър с поддръжката на DXD и DSD

0
192

Auralic представи своя нов цифрово аналогов преобразувател Altair, в който са съчетани предварителен усилвател и мрежови плеър. Честотната характеристика на устройството се простира от 20 до 20 000 Hz на ниво 0,1 децибела, изкривяваният не превишават 0,001% при максимално изходни ниво. Динамичният диапазон е на ниво 121 децибела.

 

Auralic Altair извежда звуковия сигнал на XLR и RCA конектори, както и към 6,35 милиметрово гнездо за слушалки. Входният сигнал може да се подаде чрез S/PDIF, AES/EBU, TosLink, три USB порта, Gigabit Ethernet или чрез Wi-Fi 802.11b/g/n/ac безжична мрежа.

Altair се базира на система-върху-чипа с четири Cortex-A9 процесорни ядра с тактова честота до 1 GHz. Налични са 1 GB оперативна памет и 4 GB флаш-диск, които се използват за кеширане на цял аудиофайл, преди неговото възпроизвеждане. Мрежовите настройки се променят с помощта на приложението Lightning DS control, версии от което има за iOS, Mac и Windows. Кеширането работи и при UpnP и OpenHome протоколите. Поддържат се Tidal, Qobuz, Songcast и AirPlay.

 

В безжичен мрежови режим се поддържат DXD и DSD (64, 126 и 256) потоците. В корпуса на Auralic Altair е оставено място за хард или флаш диск с размер 2,5 инча.

Продажбите на Auralic Altair започват през месец юни при цена $1900.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари