Backtracker: предупредителна система за велосипедисти

0
29

Младият стартъп iKubu представи на сайта за потребителско инвестиране Dragon Innovation своя проект за масово производство на системата Backtracker, предназначена за повишаване безопасността на велосипедистите.

Backtracker се състои от два основни блока: специален радар, който се поставя под седалката на велосипеда и индикаторен модул, който се закрепва на кормилото. Радарът, чрез своята антена, която излъчва и приема сигнал с честота 24 GHz, засича транспортните средства зад велосипедиста и предава информацията към модула за индикация.

Създателите на тази система твърдят, че устройството може да детектира автомобили, движещи се със скорост до 160 километра в час, на разстояние до 140 метра. При намаляване на дистанцията между велосипеда и транспортното средство, индикацията се променя. Освен това, задният модул на Backtracker предупреждава шофьорите на автомобили, че пред тях се намира велосипедист, чрез светодиоден индикатор.

Захранването на тази система става чрез акумулаторни батерии, които могат да се зареждат чрез вградения USB интерфейс. Информацията за заряда се изобразява на предния модул. Връзката между модулите става чрез Bluetooth LE.

Създателите на Backtracker разчитат да съберат чрез тази кампания $226 хиляди. Засега са събрани $27 хиляди, като до края на кампанията остават още месец и половина. Цената на комплекта Backtracker е $199.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за