BenQ RL2240H – монитор за стратегии в реално време

0
58

Търговският успех на един продукт до голяма степен зависи от правилното му позициониране. Дори новото изделие да не се отличава от другите модели, за производителя е изключително важно да убеди потенциалните купувачи в това, че именно то е най-подходящото за техните нужди. Ако пък в процеса на създаване на продукта са участвали признати от самите клиенти авторитети, шансовете му за успех нарастват още повече.

Пример за такъв подход може да стане мониторът RL2240H, представен от компанията BenQ. Според производителя, изделието, създадено в сътрудничество с производителя на периферни устройства Zowie Gear и професионалните геймъри от тима Startale, е „първият в света геймърски монитор за стратегии в реално време“.

Екранът с размер 22 инча има резолюция от 1920 х 1080 пиксела и светодиодна подсветка. Към характерните особености, свързани с основната му област на приложение, се отнася и технологията Black eQualizer, която, както твърди производителят, „разкрива по време на бой критично важни подробности чрез подобрена видимост тъмните области на дисплея“. С помощта на Black eQualizer може да бъде регулирана яркостта без риск да „изгорят“ белите участъци на изображението. Освен това, на разположение е и режимът RTS, отличаващ се с оптимални за стратегиите в реално време настройки. Този режим се избира по подразбиране при включване на монитора.

Интерес представлява и функцията Smart Scaling. Благодарение на нея играчът може да избере един от четирите възможни режими на дисплея (17-инчов 4:3, 19-инчов 4:3, 19-инчов 16:10 и 21,5-инчов 16:9) и да зададе желаната резолюция на екрана.

Продажбите на RL2240H в Европа ще започнат през месец октомври. Данни за ориентировъчната цена на монитора засега не се съобщават.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за