Biostar анонсира два нови M.2 флаш диска

1
4

Тайванският производител на електронни компоненти Biostar анонсира новата фамилия флаш дискове M200. Според производителя, новите бързи SSD са предназначени предимно за лаптопи, компактни персонални компютри и Home theater PC (HTPC).

Засега новата фамилия Biostar M200 включва два модела флаш дискове с обем 120 и 240 GB. Новите SSD са с M.2 2280 дизайн и имат габаритни размери 22 х 80 х 3,5 милиметра. За обмена на данни се използва SATA 6Gb/s интерфейса. Максималната скорост на последователно четене достига 530 MB/s и при двата модела, а максималната скорост на последователен запис – 380 MB/s и 410 MB/s съответно за 120 и 240 GB версии. Устройствата са съвместими със всички съвременни операционни системи и могат да работят в температурния диапазон от 0 до 70 градуса по Целзий. Използва се контролер на Marvell. Не е указан типа на флаш-паметта, но най-вероятно е използвана TLC NAND.

В анонса Biostar не е обявил цените и датите на започване на продажбите. Производителят специално отбелязва, че новите SSD значително ускоряват зареждането на операционната система и увеличават скоростта на работа с големи файлове. Особено в лаптопите, потребителите могат да очакват увеличаване времето на автономна работа и сериозно увеличаване на производителността.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
SoulJahBG Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
SoulJahBG
SoulJahBG

M.2 SSD, което използва по-бавния SATA интерфейс? Какъв е смисълът?