Blu-ray плеърите на Samsung неизвестно защо масово и едновременно излизат от строя

1
770

Blu-ray плеърите на Samsung масово започнаха да се сриват. Едновременно постъпиха оплаквания от стотици потребители. В почти всички оплаквания се казва, че след изключването на плеъра и след неговото включване устройството влиза в безкраен цикъл от рестартирания. Има съобщения и за странни бръмчащи и жужащи звуци, сякаш устройство се опитва да прочете диск, въпреки че диск не е поставен.

Има и съобщения, че някои устройства автоматично се изключват почти веднага след тяхното включване. Освен това, редица потребители на Blu-ray плеърите на Samsung посочват, че техните устройства са престанали да реагират на натискането на бутоните на дистанционното или на бутоните на самия плеър. Проблемите се проявяват при различни модели на компанията.

Във форума за техническа поддръжка на Samsung потребителите предположиха, че причината за тези проблеми може да е съвсем наскоро излязлото обновяване на фърмуера, понеже сривовете в работата на Blu-ray плеърите изглежда са започнали именно след инсталирането на този ъпдейт. Има предположения, че тези проблеми се дължат на изтекъл SSL сертификат, който Blu-ray плеърите на Samsung използват за връзка със сървърите на компанията.

Службата за техническа поддръжка на Samsung заяви, че компанията се е заела с разследването на този инцидент. Но засега няма официално обяснение от страна на Samsung за причините за тези проблеми и кога ще има решение на ситуацията.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари