Broadcom подготвят първия си LTE чип

0
39

Broadcom имат опит най-вече в 3G технологиите, но това е на път да се промени. Компанията съобщи, че работи по първия си модемен чип, който поддържа по-бързите LTE мрежи. Ако всичко върви по план, масовото производство на чипа ще започне още следващата година. Broadcom уточниха, че чипът ще е с една трета по-малък от чиповете на останалите производители, но, въпреки това, ще поддържа всички ключови стандарти и технологии.

Чипът ще позволява редица функции, сред които поддръжка на видео разговори в LTE мрежа както и възможност за свързване на различните честоти, които има един мобилен оператор с цел по-бърз интернет. Главният изпълнителен директор на Broadcom Скот МакГрегър без притеснение заяви, че чипът „ще стане лидер на пазара“.

В момента на пазара за LTE чипове се очертава един водещ играч и това е Qualcomm, макар че и други производители се опитват да се включат в играта. МакГрегър не се притеснява от тези опити. Според него, въпросните производители се стремят към най-ниските етажи от пазара. Broadcom, от друга страна, се цели в най-високобюджетните мобилни продукти. „Истинската ни цел е да създадем продукт, който да се използва от смартфоните и таблетите от най-висок клас.“

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари