На събитието Build 2017 корпорацията Microsoft представи собствени контролери за устройства, базирани на платформата Windows Mixed Reality. Те ще работят без допълнително сензорно оборудване и ще използват единствено собствения хардуер. Тери Майерсън увери всички, че новите устройства могат „бързо и точно“ да регистрират движенията на ръцете на потребителите.

Microsoft добави, че контролерите са разработени по такъв начин, че да бъдат лесни за настройка и удобни за използване. Техните продажби ще започнат заедно с различните шлемове и очила за виртуална и допълнена реалност (според терминологията на софтуерния гигант – смесена реалност). Новите контролери са съвместими с ОС Windows 10, а продажбите трябва да започнат по-късно тази година „в празничния сезон“. Известна е и цената – комплектът VR очила и контролер на Acer струва $399 (базовата конфигурация).

Дизайнът на новите контролери прилича едновременно на Oculus Touch и на HTC Vive: ръкохватките приличат на Oculus, а сензорните панели напомнят на HTC Vive.

Тези контролери не могат да работят с HoloLens, но много успешно могат да заменят стандартния контролер на Xbox, който сега се използва за демонстрация възможностите на Windows Mixed Reality.

Едновременно с това Microsoft стартира предварителните поръчки за шлемовете за смесена реалност на Acer и HP, предназначени за разработчици. Тяхната продажба започва това лято при цени $299 и $329. Продажбите за потребители ще започнат в края на годината.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за