Canon подготвя цифровата камера PowerShot SD4000 IS Digital ELPH

3
15

Компанията Canon анонсира разширяване на своята продуктова гама от компактни цифрови камери PowerShot с пускането на новия модел SD4000 IS, в рамките на серията Digital ELPH, като в някои региони, това устройство ще бъде под наименованието IXUS 300HS.

Устройството ще бъде снабдено с 1/2,3-инчов 10-мегапикселов CMOS сензор със задна подсветка, графичен процесор DIGIC 4, оптична система за стабилизация на изображението, вградена светкавица и 3-инчов TFT LCD дисплей. Новият модел ще притежава обектив с максимално значение на диафрагмата f/2.0 с широк край, като дъното на диафрагмата ще се съкращава до f/5.3. Обективът ще позволява 3,8-кратно оптично увеличение и фокусиране на разстояние от 3 см до безкрай. В допълнение, към устройството ще бъде реализирана собствена система HS SYSTEM, позволяваща висока светочувствителност в процес на снимане в условията слаба осветеност. Анонсирания модел Canon SD4000 IS е в състояние да заснема снимки със скорост до 8,4 кадъра в секунда, а така също поддържа възможност за заснемане на видео в HD резолюция. За съхранение на заснетите материали, могат да се използват карти памет във формати SD, SDHC, SDXC, MultiMediaCard, MMCplus, HC MMCplus, и Eye-Fi, а наличната акумулаторна батерия е достатъчна за заснемането на 250 кадъра.

Новата цифрова фотокамера на Canon ще бъде с размери 100,0×54,1×23,6 и тегло от 175 грама, като в продажба ще постъпи в края на май, за препоръчителна цена от около $350.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари