Carpad: интелигентен цифров часовник с цена $65

0
248

Китайската компания Carpad разшири портфолито си от мобилни устройства с още един сектор. Това е серията интелигентни часовници Carpad, базирани на операционната система Android.

За разлика от аналозите, произвеждани от другите компании, които служат като допълнение към смартфона или таблета, интелигентните часовници на Carpad са напълно самостоятелен продукт. Тоест, външно те изглеждат като стилни часовници, но фактически това са смартфони с много малък размер.

Новите миниатюрни носими устройства разполагат с компактен 1,54-инчов сензорен IPS дисплей с резолюция 240х240 пиксела и са базирани на двуядрената система-върху-чипа Mediatek MT6577, благодарение на която поддържат безжичните технологии за мрежова връзка WIFI, 2G GSM, Bluetooth и GPS. Часовникът разполага с 4 GB флаш-диск вътрешна памет, уеб-камера с резолюция 1,3 мегапиксела и акумулаторна батерия с капацитет 350 mAh, достатъчен за захранването на този малък гаджет. Устройството работи под управлението на операционната система Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Техническите характеристики на интелигентния часовник Carpad не са особено високи и съответно цената е определена едва на 399 китайски юана или приблизително 65 американски долара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари