CeBIT 2010: Sapphire Radeon HD 5970 с 4 GB GDDR5 памет

6
26

Както е било обещано, по време на международната изложба CeBIT 2010 в Хановер компанията Sapphire Technology, която се явява водещ производител на ATI Radeon графични ускорители и дънни платки базирани на AMD чипсети, показа нова оригинална версия на най-мощния за днешен ден двупроцесорен графичен адаптер ATI Radeon HD 5970, който е оборудван с 4GB памет GDDR5 (256-битов интерфейс).

Представеният ускорител е оборудван с високопроизводителна двуслотова система за активно въздушно охлаждане от Arctic Cooling с четири медни топлинни тръби, голям алуминиев радиатор и три тихи 92-милиметрови вентилатора.

Изделието е базирано на два чипа Radeon HD 5970, създадени по 40nm технология Cypress, като от тях разполага с 1600 поточни процесора. Картата е изработена за шина PCI Express 2.1 x16, съвместима е с DirectX 11 Shader Model 5.0 и OpenCL, поддържа технологиите ATI CrossFireX, ATI Stream и ATI Eyefinity, дори напълно съответства на всички изисквания на операционната система Windows 7. На задния панел са разположени два DVI порта и един Mini DisplayPort.

Отделно трябва да се отбележи, че даденият модел се явява фабрично овърклокнато решение, което функционира на честоти 850/4800 MHz (ядро/памет). За допълнително захранване са предвидени два специални 8-пинови конектора.

За цената и датата на появяване информация, все още, няма.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари