9.7 C
София

CeBIT 2012: Gigabyte показа платката за работни станции GA-X79S-UD5

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

На изложението CeBIT 2012, Gigabyte Technology вече демонстрира редица интересни нови продукти, а днес ще Ви разкажем за дънната платка GA-X79S-UD5, която е сходна по конструкция с GA-X79-UD5. Това решение, както и описаната по-рано дънна платка ASUS Z9PE-D8 WS, е предназначена за изграждане на работни станции, въпреки, че в този случай си имаме работа с едносокетна версия. Новият продукт е съвместим с всички най-нови процесори от семейството на Intel Xeon (Sandy Bridge-EP), под сокета LGA2011. Процесорът се захранва от 14-фазна подсистема VRM и е свързан с осем слота за оперативна памет DDR3 DIMM (по четири за всяка страна), които могат да работят в четириканален режим. И все пак има малки разлики между двете платки: танталовите кондензатори са заменени с цилиндрични твърдотелни, а USB 3.0 контролерът от FrescoLogic е заменен с такъв на VLI.

Освен това, дънната платка X79S-UD5 има пет слота PCI-Express x16, два от които са пълноскоростни от трето поколение, един PCI-Express 3.0 x16 (x8) и още два PCI-Express 2.0 x16 (x4), както и един PCI. Под масивния синьо-черен алуминиев радиатор е скрит чипсета Intel C606 „Patsburg“, а освен шестте порта SATA (2x SATA 6 Gb/s и 4x 3 Gb/s), платката е снабдена с осем порта SAS (Serial-attached SCSI) със скорост за предаване 3 Gb/s. Останалият набор от конектори напълно е идентичен с този от модела X79-UD5. Цената на дънната платка Gigabyte GA-X79S-UD5 все още не е обявена.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини