CES: Компания представи алтернатива на Google Glass

0
20

Интерактивните „очила“ Google Glass ще се появят на пазара през 2014 година и по всяка вероятност ще струват около $1500. Ако не ви се чака толкова дълго и не ви се дават толкова пари, има компания, която съвсем наскоро предложи тяхна алтернатива. На CES фирмата Vuzix представи интелигентните очила M100, които работят с версия на операционната система Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Недостатъкът на M100 пред Google Glass е, че те не работят съвсем самостоятелно, а всъщност разчитат на смартфон, с който комуникират посредством Bluetooth или Wi-Fi. В бъдеще обаче този проблем може да бъде елиминиран. Освен това, посочват някои, хората, които биха си купили интерактивни очила по всяка вероятност ще ползват и смартфон.

Дисплеят вътре в очилата е еквивалентен на 4-инчов екран на смартфон с WQVGA резолюция. М100 работи с процесор TI OMAP 4 и има 4GB вградена памет. Сред останалите спецификации се нареждат GPS устройство, 1080р камера и microUSB порт. Батерията на очилата издържа между два и осем часа, в зависимост от употребата.

Очилата ще се появят по-късно през 2013 година и ще струват около $500.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари