CES 2016: ASUS представи първия портативен монитор с USB Type-C порт

0
19

На изложението за потребителска електроника CES 2016, което протича в момента в Лас Вегас, ASUS представи новия портативен монитор MB169C+ с USB Type-C порт.

 

Това е първото в света портативно устройство в тази категория, което за захранване и обмен на информацията използва един единствен USB Type-C порт. Да си припомним, че освен всичко друго, новият порт е изцяло симетричен и кабелът може да се включва към устройствата и с двете си страни, независимо как е обърнат.

 

Портативният монитор ASUS MB169C+ има размер на диагонала 15,6 инча, резолюция 1920х1080 пиксела и IPS матрица. Устройството е тънко едва 8,5 милиметра при тегло 816 грама. Устройството е снабдено със специална подставка, която осигурява неговото устойчиво положение и дава възможност за използването на портативния монитор както вкъщи, така и на работното място. ASUS MB169C+ Новият монитор ASUS MB169C+ ще замени аналогичния MB168B+, който излезе на пазара преди две години. Според специалистите, новият монитор осигурява много по-добри цветове и има по-големи ъгли на виждане.

ASUS не съобщи, каква е цената и кога ще започнат продажбите на новия портативен монитор, а пазарните аналитици считат, че той ще струва от 200 до 300 американски долара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за