CES 2017: анонс на рутера Xiaomi Mi Router HD с 8 TB диск

0
1414

На голямото изложение CES 2017 в Лас Вегас, Xiaomi представи нова версия на своя безжичен маршрутизатор Mi Router HD. За разлика от предишния модел, новото устройство има обновен дизайн, повече памет и съответно, по-висока цена.

Mi Router HD има корпус от лека алуминиева сплав и четири антени с голям коефициент на усилване. Рутерът използва мрежовия процесор Qualcomm IPQ8064, а скоростта за обмен на данни достига 2600 Mb/s в режим 4х4 MU-MIMO. В тази версия Xiaomi е увеличил обема на хард диска до 8 TB, но ако няма нужда от толкова голям диск, може да бъде закупен модел с 1 TB HDD.

От новите възможности на Mi Router HD можем да изброим вградената синхронизация с Dropbox за съхраняване на копия на личните данни в електронния облак. Новият рутер е съвместим с аудио системата Sonos за възпроизвеждане на музика. Xiaomi обеща чести обновявания за новия рутер, с което неговите възможности ще се разширяват. Новият маршрутизатор е особено удобен за създаване на собствено локално безжично хранилище на файлове, както и за резервни копия на важната информация.

Първоначално рутерът Xiaomi Mi Router HD ще се продава само в Китай при цена $200 за модела с 1 TB диск и при цена около $500 за модела с 8 TB хард диск.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари