CES 2019: Alienware Area 51m – геймърски лаптоп с възможност за ъпгрейд

0
815

Брандът Alienware представи на изложението CES 2019 много интересно устройство – лаптопа Area 51m с възможност за замяна на почти всички компоненти.

Area 51m може да се счита за пълноценна замяна на геймърския десктоп компютър. Устройството е оборудвано със 17,3-инчов дисплей с Full HD резолюция, поддръжката на технологията G-Sync и технологията Tobii за следене на погледа. Дънната платка се базира на чипсета Intel Z390 и на нея могат да се поставят десктоп версии на процесорите Intel Core от девето поколение чак до i9-9900K. Налични са три USB 3.1 порта, един USB Type-C порт, съвместим с Thunderbolt 3, Ethernet модул със скорост до 2,5 Gb/s, miniDisplayport и HDMI 2.0 видеоизходи. Купувачът може да избира необходимия капацитет на оперативната памет и на дисковете, както и подходяща видеокарта, включително новата NVIDIA GeForce RTX 2080. При желание, има възможност към порта Graphics Amplifier да бъде включена още по-производителна видеокарта.

Притежателят на Area 51m може да замени не само дисковете и плочките памет, но може да инсталира друг процесор или видеокарта. Лаптопът тежи 3,8 кг. Не се уточнява времето на автономна работа.

Продажбите на лаптопа Alienware Area 51m с възможност за ъпгрейд стартират на 29 януари при цена за началната конфигурация $2549. Това не е за учудване, като се има предвид портативността на устройството и неговата висока производителност.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за