CES 2019: HTC представи VR шлемовете Vive Cosmos и Vive Pro Eye

1
541

Компанията HTC представи на изложението CES 2019 новите модели на своя шлем за виртуална реалност Vive Cosmos. В новия модел компанията е обърнала внимание на комфорта, удобството и лекотата на използване.

Както при предишните модели Vive и Vive Pro, новият шлем изисква допълнително външно устройство – компютър, като шлемът може да се използва и със смартфон. Устройството разполага с две предни камери, две странични камери и изисква два контролера за регистриране движенията на потребителя.

Моделът Vive Pro Eye е адресиран към корпоративния бизнес. Най-характерната черта на това устройство е системата за следене погледа на потребителя. Благодарение на тази технология може да се използва частично, но по-висококачествено рендиране на изображенията. Тази техника дава възможност за създаването на детайлни и реалистични изображения само в областта, където гледа потребителят. Извън тази зона изображението е размито. По този начин се използват по-малко изчислителни ресурси за частичното рендиране на сцената. Областите, които потребителят не вижда, не се налага да се рендират пълноценно.

Освен това, технологията за следене на погледа в редица случаи дава възможност за отказ от използването на контролери за движението – например при работата с менютата.

Новите шлемове за виртуална реланост на HTC бяха обявени за продажба през второто тримесечие на тази година. Цената не бе съобщена.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари