CES 2019: HTC представи VR шлемовете Vive Cosmos и Vive Pro Eye

1
426

Компанията HTC представи на изложението CES 2019 новите модели на своя шлем за виртуална реалност Vive Cosmos. В новия модел компанията е обърнала внимание на комфорта, удобството и лекотата на използване.

Както при предишните модели Vive и Vive Pro, новият шлем изисква допълнително външно устройство – компютър, като шлемът може да се използва и със смартфон. Устройството разполага с две предни камери, две странични камери и изисква два контролера за регистриране движенията на потребителя.

Моделът Vive Pro Eye е адресиран към корпоративния бизнес. Най-характерната черта на това устройство е системата за следене погледа на потребителя. Благодарение на тази технология може да се използва частично, но по-висококачествено рендиране на изображенията. Тази техника дава възможност за създаването на детайлни и реалистични изображения само в областта, където гледа потребителят. Извън тази зона изображението е размито. По този начин се използват по-малко изчислителни ресурси за частичното рендиране на сцената. Областите, които потребителят не вижда, не се налага да се рендират пълноценно.

Освен това, технологията за следене на погледа в редица случаи дава възможност за отказ от използването на контролери за движението – например при работата с менютата.

Новите шлемове за виртуална реланост на HTC бяха обявени за продажба през второто тримесечие на тази година. Цената не бе съобщена.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
AxOx Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

Шлемовете за виртуална реалност масово причиняват морска болест.
Говоря го дори от опит. Игрите не са готови за това, а даже повечето игри вграждат допълнително движение на образа уж да изглежда по-провдоподобно, но при шлем за виртуална реалност дори да го ползваш само 20 мин и почва да ти се гади.
Да не говоря как очите се разфокусират ужасно.
При няколко часа с шлем и очите ти се чувстват ужасно в реалния свят.
Предупреждение за всички които искат да го ползват защото е модерно.
Много е впачетляващо, но заплащаме с очите си.