CES 2019: SanDisk показа USB флаш стик с капацитет 4 TB

2
588

По време на изложението Consumer Electronics Show 2019 в Лас Вегас компанията SanDisk, която е дъщерна на Western Digital представи прототипа на USB флаш стик под бранда SanDisk, с огромен капацитет от 4 TB. Към днешен ден това е единственият флаш стик с толкова голям информационен обем.

Western Digital не съобщи, кога точно ще започнат продажбите на на устройството. Причината е, че серийното производство на четири TB флаш стик е твърде скъпо. Преди време, също под бранда SanDisk, започнаха продажбите на флаш стикове с капацитет 2 TB. Но техните цени в САЩ са над $1000 и продажбите на тези устройства не са много.

Новият USB флаш стик се включва към компютърната система чрез USB Type-C конектор, който не се показва извън корпуса, а е закрепен към 5 см проводник. Проводникът се скрива в специалния жлеб на корпуса на устройството. Аксесоарът е направен от алуминий и има пластмасова дръжка за закрепване към ключодържател. SanDisk не съобщи техническите характеристики на новото запомнящо устройство.

Предполага се, че в стика се използват най-новите 96-слойни чипове NAND флаш памет BiCS4 с капацитет 1,33 Tb. Тези чипове обикновено използват технологията QLC или Quad-Level Cell, която предвижда записа на четири бита в една клетка.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
TNTTechnical Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Technical
Technical

Не е далеч времето, когато хората с неизлечими заболявания ще бъдат прехвърляни на флашка. Човешкият мозък е оценен на 50 PB. Една такава флашка с обем 60 PB ще е гаранция за всеки човек. Иначе за какво са му на човек толкова много данни? Да не би да събира терабайти или петабайти музика, видеа или снимки?

TNT
TNT

събира спомени батка… спомени.