Германската компания Cherry, известна преди всичко със своите механични превключватели Cherry MX, използвани в повечето съвременни клавиатури от среден и висок клас, добре защитени от въздействието на влагата, представи компютърната мишка MC 4900, най-характерната черта на която е вграденият скенер за пръстови отпечатъци.

Компютърната мишка MC 4900 е със симетричен дизайн, има три бутона и е подходяща и за левичари. Оптичният сензор е с резолюция 1375 dpi. Страничните панели и колелцето на мишката са гумирани, дължината на USB кабела е 1,8 метра, а за работата на новата мишка не е необходим допълнителен софтуер.

За сканирането на пръстовите отпечатъци се използва капацитивния сензор CrossSmatch TouchChip TCS2. Манипулаторът е изцяло съвместим с Windows Hello и в компютърните системи, работещи под управлението на операционната система Windows 10 може да се влиза без да се налага въвеждането на парола. Производителят счита, че новата мишка е особено подходяща за големи корпорации, държавни учреждения и компании, където безопасността на данните е от голямо значение.

Компютърната мишка Cherry MC 4900 вече се появи в онлайн магазините и се продава при цена $130.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за