Chuwi LarkBox: най-малкият персонален компютър в света с поддръжката на 4К видео

2
883

Компанията Chuwi представи персонален компютър, който учуди целия свят. Това е най-миниатюрното компютърно устройство в света с поддръжката на 4К видео, изпълняващо всички функции на съвременния компютър.

Финансирането на Chuwi LarkBox става чрез сайта Indiegogo, като необходимата сума бе събрана само за няколко часа. Устройството тежи едва 127 грама и е с габаритни размери 61 x 61 x 43 мм – тоест, той е по-лек от редица смартфони и се побира в джобовете.

В комплекта е включено VESA закрепване и с негова помощ Chuwi LarkBox може да бъде прикрепен към задния панел монитора или телевизора, което е наистина удобно. Производителят подчертава, че неговите размери са колкото неголяма ябълка или лимон.

Портовете на това малко устройство са цели шест: USB-C, HDMI 2.0, 2x USB A 3.0,  microSD и стандартно 3,5 мм гнездо. Четецът за MicroSD карти памет поддържа скорост около 85 MB/s. Във всички конфигурации на Chuwi LarkBox се използва контролера Intel 9461 с една антена. Той поддържа Wi-Fi 5 (802.11ac) с честота 5 GHz и Bluetooth 5.1. Максималната скорост за обмен на данните е 433 Mb/s.

Chuwi LarkBox поддържа 4К видео и може да бъде алтернатива на телевизионните приставки. При възпроизвеждане на 4К видео от YouTube оперативната памет се използва до половината, а процесорът се натоварва до около 30%.

Производителността е слаба, понеже се използва процесора Intel Celeron J4115, но е достатъчна за разглеждане на уеб страници. Използва се малък охладител с един радиатор и понякога процесорът значително сваля честотата си.

Chuwi LarkBox вече може да се купи от AliExpress при цена $219,99 или 363,82 лв.

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари