Cisco представи технологии за изграждане на новия интернет на бъдещето

0
530

Cisco анонсира своята дългосрочна стратегия „Интернет на бъдещето“ и представи нова процесорна архитектура, която ще стане основата на нови икономични мрежи, които нямат сегашните ограничения в производителността.

Новият чип Cisco Silicon One ще бъде в основата на маршрутизаторите Cisco в бъдеще. В краткосрочна перспектива се очаква скоростта на обмен на информация да достигне 25 Tb/s. Това е първият универсален мрежови чип, подходящ както за големите провайдъри, така и за обикновените компании. Производителността на маршрутизирането на първия модел Cisco Silicon One Q100 превишава 10 Tb/s без да се наблюдава влошаване на буферирането, ефективността и гъвкавостта.

Серията 8000 на Cisco е първата платформа, създадена на базата на Cisco Silicon One Q100. Тя е разработена с цел да се помогне на интернет провайдърите и големите компании да намалят разходите си за изграждането и използването на нови широколентови мрежи в епохата на 5G. Новата платформа в момента се тества от Comcast, NTTCom и други.

Платформата Cisco от серия 8000 е оптимизирана за скорости 400 Gb/s и нагоре. Използва се новата мрежова операционна система Cisco IOS XR7, адаптирана за работа в електронни облаци, която значително опростява изграждането на нови мрежи и намалява производствените разходи. Новата ОС предлага нови средства за осигуряване на кибербезопасността и в реално време осигурява мониториг на всички важни параметри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари