Club 3D даде зелена светлина на видеокартата GeForce GTX 560 Ti

0
38

Нова видеокарта бе анонсирана от разработчиците на холандската компания Club 3D. Този европейски производител на графични карти представи пред обществеността ускорителя GeForce GTX 560 Ti Green Edition. Устройството е усъвършенстван вариант на стандартната видеокарта GTX 560 Ti, на базата на ядрото GF114.

„Зелената“ видеокарта GeForce GTX 560 Ti, производство на Club 3D, носи гордо надписа „Green Edition“. Това говори, че адаптерът разполага с намалена консумация на електроенергия. Според разработчиците, показателят за енергоефективност в Club 3D GeForce GTX 560 Ti Green Edition е с 10% по-висок от референтния модел: видеокартата загрява по-малко и по-малко натоварва захранващия блок на компютъра. Все пак, това не се превръща в пречка за инженерите да оборудват графичния си ускорител с нереферентна охладителна система.

Ролята на охладител в Club 3D GeForce GTX 560 Ti Green Edition играе фирмения кулер CoolStream. Двуслотовият охладител е с кожух, който обхваща цялата платка и вентилатор, разположен в центъра на конструкцията. Останалите спецификации на видеокартата са близки до референтните. Ускорителят разполага с 384 изчислителни блока CUDA, честотна формула 822/1645/4000 MHz за GPU/CUDA/VRAM, 1 GB GDDR5 памет и 256-битова шина за достъп, поддръжка на 2-way SLI, изходи 2хDVI и един mini-HDMI.

Стойността на Club 3D GeForce GTX 560 Ti Green Edition все още не е обявена, но е известно, че продуктът ще се появи в продажба този месец.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за