Създателите на популярния електронен портфейл Opendime анонсираха своя нов проект: хардуерният криптопортфейл Coinkite Coldcard за майнъри и инвеститори в криптовалути. Външно портфейлът прилича на устройство от киберпънк роман от 80-те години, но това не е единственото негово достойнство.

Разработчиците заявиха, че за използването на новия хардуерен портфейл не е необходимо никакво специализирано оборудване. Не са необходими и никакви приложения за компютър или нещо друго – всичко работи на принципа на картата памет или хард диска и е възможно свободното преместване на файлове в устройството.

Портфейлът разполага с OLED дисплей за извеждане на информацията и с бутони за въвеждане на PIN код. Поставен е и слот за microSD карти памет, удобни за резервно копиране на данните. Освен това, собственикът на Coinkite Coldcard има възможност за наистина автономното подписване на транзакциите и прехвърляне на неподписаните или подписаните транзакции между устройствата.

Частният ключ на потребителя се съхранява в специален чип, а не в паметта на устройството, като по този начин се постига по-голяма защита от кражба.

Цената на Coinkite Coldcard е определена на $50. Масовите продажби ще стартират през пролетта на 2018 година, а предварителната поръчка може да бъде направена в сайта на производителя.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари