Colorful публикува снимки на охладителя за видеокарти Shark Bionic

0
32

За пореден път, Colorful ни зарадва с интересна новост. Вчера, този производител представи преработения графичен ускорител ColorFire HD 7870 XStorm, предназначен за напредналите геймъри и екстремни овърклокъри, а днес разработчикът публикува в Интернет снимки на охладител за видеокарти, който получи името Shark Bionic.


За момента е известно, че представената охладителна система ще бъде използвана в предстоящия адаптер Colorful GeForce GTX 670 iGame Ares X, и за него се твърди, че производителят този път е използвал по-стандартен подход за създаването му, отколкото преди. Независимо от това, устройството изглежда доста интересно и няма съмнение, че ще осигури достатъчно ефективно охлаждане за 28-nm ядро NVIDIA GK104 (Kepler) и прилежащите му компоненти.

Конструкцията на Colorful Shark Bionic включва огромна никелирана медна основа, от която излизат в различни посоки девет 8 мм топлинни тръби, които преминават през три алуминиеви радиатора. Обдухването на многосъставния топлообменник се осъществява от два 80 мм вентилатора с оригинален дизайн на витлата. Според разработчика, при проектирането на кожуха за охладителя, инженерите на Colorful са били вдъхновени от един от най-опасните морски хищници – акулите. Трудно е да се каже как са успели да превърнат тази идея в реалност, но ние сме по-заинтересовани от производителността на това решение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари