Computex: три графични адаптера GeForce GTX 770/780 на щанда на Galaxy

0
49

Специално за изложението Computex 2013, Galaxy е подготвила два варианта на графичния ускорител GeForce GTX 780. И двата продукта са с нереферентни дизайни, а също така разработчикът се готви да пусне и овърклокърския модел GeForce GTX 770 SOC Edition. За начало ще поговорим за двата адаптера от това попълнеие, които са обозначени с маркетинговите имена Galaxy GeForce GTX 780 SOC и GeForce GTX 780 Twin Fan.


Моделът GTX 780 Twin Fan използва в охладителната си система два вентилатора и заема два разширителни слота от дънната платка, а версията SOC Edition е по-голяма и ще заема три съседни слота от дъното. Въпреки това, тази карта е по-малка по размер от предшественика си в лицето на GTX 680 SOC, който има цели пет 40-мм вентилатора. Както знаете, инженерите на Galaxy специално за този модел разработиха нова версия на системното охлаждане HOF, а печатната платка е в бял цвят. И двете видео-карти Galaxy GeForce GTX 780 са базирани на ядрото GK110, снабдени са с 3 GB GDDR5 памет и 384-битов интерфейс.

Както вече споменахме, ускорителят GeForce GTX 770 SOC Edition е с бяла печатан платка, като със същия цвят е снабден и двуслотовия охладител. В конструкцията на последния влизат три големи вентилатора, никелирани медни топлинни тръби и голям радиатор. На интерфейсния панел са изведени видео-изходите mini-HDMI (3 бр.) и DisplayPort, а обемът на вградената памет е 2 GB.

Сведения все още не са разкрити от Galaxy относно честотните характеристики, цената и датата на пускане на новите карти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари