Computex 2010: платка ASRock P67 Extreme3 под Intel Sandy Bridge

0
18

Някои производители на дънни платки днес решиха да се възползват от международното изложение Computex 2010, което се провежда в Тайпе (столицата на Тайван), за предварително показване на новите си разработени платформи, базирани на процесорите на Intel, от поколението Sandy Bridge, в изпълнение Socket LGA1155. В частност, на демонстрационния щанд на компанията ASRock беше представен опитен образец на платката ASRock P67 Extreme3, която е базирана на набора от микросхеми Intel P67 Express, който в еволюционен план се явява наследник на чипсета Intel P55 Express.

Представеният модел е във формат ATX, която принадлежи към продуктовата серия ASRock True 333, от което се предполага, че при производството на продукта са използвани качествени и надеждни елементи, като например кондензаторите ASRock DuraCap, с „твърд“ електролит, които се отличават с дългото си време за работа без спиране. За поместването на модули двуканална оперативна памет DDR3-2600+ са налични четири 240-пинови DIMM-слота, като сред арсенала от разширителни слотове са налични още три PCI Express 2.0 x16 с поддръжка на ATI Quad CrossFireX/3-Way CrossFireX/CrossFireX и NVIDIA Quad SLI/3-Way SLI/2-Way SLI, а така също и чифт PCI Express x1 и PCI.

Що се касае до останалите технически характеристики, то те изглеждат така:

– Няколко порта SATA II и USB 2.0, порт FireWire на задния панел;
– Аудиокодек VIA VT2020, позволяващ възпроизвеждането на 7.1-канален звук HD Audio;
– Поддръжка на Gigabit Ethernet-модул;
– Бутони Power, Reset и Clear CMOS;
– Допълнителни конектори C.C.O. (Combo Cooler Option), благодарение на които е налична възможност за поставяне, както на нов охладител, така и класическо решение под Socket LGA775.

Естествено, срока на пускането в продажба на описания продукт все още не е известен, както препоръчителната цена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари