Computex 2016: AMD анонсира новите мобилни хибридни процесори от ново поколение

0
167

По време на изложението Computex 2016 компанията AMD представи своите нови мобилни хибридни процесори (APU) от седмо поколение със значителен прираст на производителността.

 

Новата фамилия FX чипове е с 56% по-бърза от предишната. По време на презентацията бе съобщено, че при сравняване на хибридните процесори AMD FX от седмо поколение с най-бързия чип на Intel – Core i7, то новите решения на AMD осигуряват 53% по-бърза графика и 51% по-голяма изчислителна мощност. Много експерти веднага реагираха, че преимуществата в графиката са възможни, но толкова голяма разлика в изчислителната мощност изглежда твърде странно и навярно тестовете са специални.

 

Въпреки значително по-голямата бързина новите APU консумират 12% по-малко електрическа енергия в сравнение с процесорите от предишното поколение. Така например, хибридният чип A9 консумира 41% по-малко енергия при възпроизвеждане на 1080р видео. В процесорите A9, A6 и E2 от начално ниво се използват ядра с архитектура Excavator, която е увеличила ефективността на чиповете.

 

Новият технологичен процес и различните оптимизации са повишили тактовата честота. Флагманският процесор FX 9830P работи с честота 3,0 GHz, която динамично се показва до 3,7 GHz. Новият процесор A9, който е позициониран като конкурент на Intel Core i3 има с 1 GHz по-висока работна честота отколкото Core i3-6100U, като температурният коефициент на всички нови процесори е в границите на 15-45 W.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за