Computex 2016: Dell показа лаптопи с безжичното зареждане WiTricity

0
9

По време на изложбата Computex 2016 в столицата на Тайланд, Тайпе, Dell демонстрира прототипи на нови лаптопи с поддръжка на технологията WiTricity за безжично зареждане на акумулаторната батерия.

 

Технологията WiTricity се базира на ефекта на магнитния резонанс. Използват се електромагнитни вълни от диапазона 300 KHz до 20 MHz, които се считат за безопасни за здравето на хората. Енергията може да се предава през пластмаса, дърво, стъкло и други подобни материали.

Самата система е съставена от предавател и приемник на електроенергия. Приемникът е интегриран директно в лаптопа, а предавателят може да бъде поставен в чекмедже под него или да бъде специална подставка за портативен компютър, която да изпълнява и други функции. Технологията WiTricity предвижда зареждането на няколко мобилни устройства едновременно.

 

Dell съобщи, че с помощта на технологията WiTricity е възможно безжичното предаване на електрическа енергия с мощност около 30 W. Тази мощност е от ранга на жичните зарядни с малка и средна мощност и е достатъчна за приемливо бързо зареждане на акумулаторната батерия.

По време на изложението Dell не съобщи кога ще започне продажбите на новите лаптопи с технологията за безжично зареждане WiTricity.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за