Computex 2016: Qualcomm представи новия Wi-Fi чипсет QCA4012 с два честотни диапазона

0
20

По време на изложбата Computex 2016, която започна на 31-ви май в Тайпе и ще продължи до 4-ти юни, Qualcomm анонсира нов чипсет от фамилията QCA401x. Това е QCA4012 и е предназначен за използване в устройствата от концепцията „Интернет на нещата“.

 

Qualcomm QCA4012 поддържа двата Wi-Fi честотни диапазона (2,4 и 5 GHz) и има съвсем малки размери, понижена консумация на електрическа енергия и значително по-висока информационна безопасност в сравнение с досегашните решения. Допълнително, чипът поддържа онлайн-услугите HomeKit, Google Weave и AllJoyn, както и редица облачни услуги.

Освен всичко друго, новият чипсет разполага със собствен контролер с 1,5 MB оперативна памет за допълнителен ъпдейт на фърмуера, за безопасно зареждане и за OTA обновявания. Интегриран е хардуерен криптографски модул, поддържат се интерфейсите UART, HS-UART, I2C, I2S, до 42 GPIO, PWM, SPI / SDIO, осигурена е съвместимост с пиновете на конектора I-Temp.

С помощта на новия чип Qualcomm засилва влиянието си в мрежовите технологии. Сега се работи върху разширяване екосистемата на QCA4012 – Qualcomm съобщи, че се подготвя поддръжката на HomeKit, Google Weave и AllJoyn, както и на редица допълнителни облачни услуги.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за