По време на Computex 2018 събитието, в рамките на инициативата Creator PC, процесорният гигант показа прототипите на дисплеи с консумация само 1 W. Новите дисплеи могат да окажат голямо влияние върху времето на автономна работа на лаптопите.

Intel сподели, че работи съвместно с компаниите Innolux и Sharp по създаването на новите енергийно ефективни дисплеи LPDT – Low Power Display Technology. В тези дисплеи се използва нова технология за оптимизиране подсветката на различните области на екрана с цел двукратното понижаване на консумацията. Постигнато е намаляване на консумацията от типичните 2 W на 1 W. Новите дисплеи ще бъдат използвани за създаването на свръхтънки лаптопи, таблети и хибриди с процесори на Intel от сериите U и Y.

Според ръководителя на направлението за мобилни иновации Джош Нюман (Josh Newman), тази технология може да увеличи времето на автономна работа на лаптопите до минимум 20 часа.

Изглежда че Intel много сериозно приема заплахата от появата на нови лаптопи с чипове на Qualcomm и операционната система Windows 10 за ARM процесори. Тези лаптопи също са характерни с много дълго време на автономна работа.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари