fbpx
-3.2 C
София

Corning представи защитното стъкло Gorilla Glass SR+ за носими устройства

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Corning анонсира днес новото защитно стъкло Gorilla Glass SR+. Докато обикновеното стъкло Gorilla Glass се използва за защитата на дисплеите на смартфоните и таблетите, закаленото стъкло SR+ е предназначено предимно за устройства за носене.

 

Според производителя, Gorilla Glass SR+ осигурява „превъзходна устойчивост към драскотини, съпоставима с алтернативните скъпи защитни материали“. Corning допълва, че новото стъкло е със 70% по-добро от алтернативите по отношение повреди от удари и 25% по-добро по отношение на отразяващите способности.

 

Компанията каза още, че подобряването на оптичните характеристики на защитната повърхност понижава консумацията на електроенергия от устройствата за носене и подобрява четимостта при ярка слънчева светлина.

Първата носима електроника със стъкла Gorilla Glass SR+ трябва да се появи още в края на тази година. Като се има предвид, че Samsung Galaxy Note 7 бе първият смартфон със защитно стъкло Gorilla Glass 5, то едно от първите устройства с Gorilla Glass SR+ може да е смарт-часовникът Samsung Gear S3, презентацията на който се очаква да се състои днес.

 

Corning подчерта, че Gorilla Glass SR+ е алтернатива на сапфирното стъкло, което превъзхожда всички други подобни продукти по дебелина и оптични свойства.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини