Creative представи нова линия от звукови карти

16
229

Компанията Creative Technology представи нова линия от звукови карти, на базата на новия аудио процесор Creative Sound Core3D. Четириядреният процесор притежава ниско енергопотребление и висока производителност. В решението е интегриран масив от множество ядра в цифрово сигнален процесор (DSP) с висококачествен HD аудио-кодек над 100 db на един кристал, което осигурява по-голяма гъвкавост.

„Ние разработихме звуковия процесор Sound Core3D с революционен четириядрен дизайн, което ще разшири лидерството ни при аудио-иновациите в сектора на персоналните компютри и ще видоизмени всички цифрови развлечения. Това ни позволява да развиваме нашата най-интересна и разнообразна линия от продукти Sound Blaster, следейки едновременно новите пазарни възможности, предоставяйки на нашите OEM-партньори гъвкавост за пускане на PC продукти и устройства за битова електроника със звук от Core3D“- каза Сим Уонг Хо, председател и главен изпълнителен директор на Creative Technology Ltd.

Новата звукова карта Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Champion осигурява хардуерно ускорение за звука, посредством използването на аудио технологията THX TruStudio Pro. Към картата е приложен панел с конектори за слушалки и аксесоари, регулатор за нивото на звука и аудио входове. Комплектът също така включва и висококачествен микрофон.

Софтуерното приложение на Creative Sound Blaster Recon3D Fata1ity Champion позволява бързо и лесно превключване между многоканалните акустични системи. Началото на продажбите е планирано за първото тримесечие на 2012 година.

Карта Creative Sound Blaster Recon 3D Fatal1ty Professional предлага поддръжка на технологиите THX TruStudio Pro и Crystal Voice, но за разлика от предишния модел, всички входове и изходи са разположени на самата звукова карта, елиминирайки необходимостта от допълнителен панел с конектори.

Sound Blaster Recon3D PCI Express има вграден 6-канален 24-битов цифрово-аналогов преобразовател до 102 dB и 4-канален 24-битов до 101dB аналогово-цифров преобразовател. В картата е интегриран цифров интерфейс за микрофон, SPDIF входове и изходи, конектори с общо предназначение, както и вграден усилвател за слушалки. Моделът ще бъде на разположение по-късно тази година.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
16 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

Тия дръзки наименования, откъде ли са ги изсмукали?

Светльо
Светльо

Гръмки названия, а зад тях стоят шашми със софтуерна емулация. Също отвратителна поддръжка и липса на драйвери за Линукс.

sliderum
sliderum

Криейтив имат много добри модели аудио карти! Това, което пишеш може да се отнася за евтините им серии, които са на цена от порядъка на двайсетина долара или малко повече, но не бъркай средният и високият клас. Единствено в тази нова серия и настоящата стара не им харесвам „терминологията“ на имената, но това не значи че асемблите йм са негодни.

Brujerizmo
Brujerizmo

Младеж нещо си се объркал за X-Fi Titanium (Fatality Professional/Champion Series) си има драйвъри за линукс, както и софтуеъра за уиндоус също е добър.

Hip-Hop_Blond
Hip-Hop_Blond

Fatal1ty бранда от както се съюзи с Creative почнаха да правят наистина качествени саунд карти! Ако цената на тази не е над 250 лв. (защото аз мислех да купя миналия cahmpion) ще си я купя!

MASTERDRE
MASTERDRE

качествен саунд ще ти кажат в хиляда форума че има Асуса и още две марки които може би не са познати на хората тук. Едно от най-добрите за музика и игри си е на ASUS Xonar серията. Който е имал Креатива и опитал Xonar серията веднага ще каже да си купите Xonar 😀

danchobg
danchobg

и като си купите тези космически СУПЕР МЕГА ВИСОКО КАЧЕСТВЕНИ звукови карти, на какво ги слушате? на грамофона от село ?

danchobg
danchobg

или пускате звукозаписи на песни от youtube маскирани под .mp3

MASTERDRE
MASTERDRE

@danchobg на каквото и да ги пусеш разликата е огромна – просто никога не бих се върнал към вграденият звук на дъното. А и най-добре си личи при FLAC,APE и други некомпресирани формати – някои мп3 файлове не са толкова добре кодиране и им се личат слабите места в песента. Но дори мп3то звучи адски добре. А за да е още по-добре просто се комбинират читави слушалки или читави тонколони. разликата е адска – чуват се неща в песни по начин който никога не си чувал… гроздето да не е кисело? всеки ще ти каже че като се качи от… Виж още »

KingDi
KingDi

Забравяте нещо много важно, в продукти за над 200лв Creative нормално монтират операционни усилватели за под 40 цента бройката (40 е LR-front, другите са под 10). Простата подмяна* на този ОУ с друг, който вече струва 1.8$ променя драстично звука. Иначе казано – страхотни звукови карти, но изпълнени с твърде евтини елементи. * – потърсете в google по думи x-fi mod. п.с. „В решението е интегриран масив от множество ядра в цифрово сигнален процесор (DSP) с висококачествен HD аудио-кодек над 100 db на един кристал, което осигурява по-голяма гъвкавост.“ Оставам без дъх от този превод, просто без думи, сякаш е… Виж още »