Един от най-известните производители на аудио устройства, Creative представи новата звукова карта Sound BlasterX, предназначена и за най-взискателните геймъри, както и за любителите на звук с много високо качество. Картата BlasterX AE-5 разполага със специализиран хардуер и RGB подсветката Aurora Reactive Lightning.

Устройството е с дизайн еднослотова PCI Express x1 карта дълга 145 милиметра и висока 128 милиметра. Необходимо е подаване на допълнително захранване чрез 4 пинов Molex конектор.

Звуковата карта се базира на Sound Core3D контролер, 32-битов/384 KHz ЦАП ESS Sabre32 със сигнал/шум 117 децибела и висококачествения двуканален усилвател за слушалки Xamp, поддържащ устройства с импеданс до 600 ома. Картата Creative Sound BlasterX AE-5 е подходяща за използване с 8 канални (7+1) слушалки и 6 канални (5.1) аудиосистеми.

На задния панел са поставени пет позлатени Mini-Jack гнезда и оптичен S/PDIF порт. Подсветката Aurora може да показва 16,8 милона цвята с различни ефекти.

През месец юли започват продажбите на модела Sound BlasterX AE-5 с една светодиодна лента и цена $149,99. Месец по-късно на пазара ще излезе Sound BlasterX AE-5 Pure Edition с цена $179,99. Гаранционният срок на звуковата карта е 1 година.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
DobriCBRАнонименBigdickinthehouse Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Bigdickinthehouse
Bigdickinthehouse

Антре мааазна, много е важно сичко е с RGB, да свети.

Анонимен
Анонимен

Wait what – ЦАП ESS Sabre32? Щом и най големите Creative, почнаха да ползват чужди чипове, пътят им вече е начертан. И за какво им е външен конектор за захранване? Талаш да има? Първата ми звукова карта беше Yamaha – перфектен звук, макар и с лошо отношение сигнал/шум. Имаше си крайно стъпало (TDA2020, от там и шумът) и можеше да поеме директно 4ohm колони и нямаше никакви, външни захранвания – диретно от PCI слота. А сега – цветомузики, капачета, шарения. Щом един отрасъл го удари на чалга и маркетинг, явно е в дълбок застой.

CBR
CBR

Според мен това е правилният път. Чиповете на ESS(както и AKM, AD, CL, TI, Wolfson) се ползват в доста широк диапазон АВ приемници, предусилватели, Blu-Ray и ЦАП устройства, включително и в тези от най-висок клас. Creative нямат никакъв шанс да ги доближат. По-добре е този ресурс да отиде за по-качествена разработка на останалата част от картата. За съжаление „ексела“ на финансовият отдел явно е решил, че могат да се класират до ES9016K2M, а преди да проверя много се нaдявах на 9028. Скръндзи… 🙂 Хич не ми допада звука с Core3D процесора им и затова ползвам още предходно поколение карта, та… Виж още »

Dobri
Dobri

Според сайта на Creative е със сигнал/шум 122 децибела