Crytek показа техно демото Neon Noir с трасиране на лъчите с AMD Radeon RX Vega 56

1
877

Малко преди началото на конференцията GDC 2019 германската компания разработчик Crytek показа клип, демонстриращ възможностите на новата версия на гейм енджина CryEngine. Компанията представи технологичното демо Neon Noir, с което студиото показа, как работи нейната собствена технология за трасиране на лъчите в реално време. Технологията е част от софтуерния комплект Total Illumination.

Но най-интересното е, че Neon Noir бе стартирана не на новите то- видеокарти от фамилията Nvidia GeForce RTX, а на видеокартата от средно ниво AMD Radeon RX Vega 56, в която няма интегрирани специалните модули за хардуерна поддръжка на рейтрейсинг технологията.

Crytek заяви, че тяхната технология за отразяване и пречупване на светлината, базирана на трасирането на лъчите е разработена по такъв начин, че да бъде независима както от API, така и от хардуера. Това е дало възможност за използването на тази техника чрез на практика всякакви графични карти. Новата Total Illumination ще се базира на енджина CryEngine 5.5 и трябва да излезе още тази година.

Клипът показва, че Crytek се успели да достигнат високо качество на ефектите на базата на рейтрейсинга, като едновременно с това са запазили съвсем комфортен брой кадри в секунда. Разработчиците заявиха, че ще продължат да усъвършенстват функциите на Total Illumination и ще подобрят неговата работа на най-новия хардуер и съвременните API, като Vulkan и DirectX 12.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
kuku
kuku

и ся? кой луд ще си купи прехвалената 20хх серия?