CX-01 – мини-компютър под управлението на Android 4.0

1
98

Развитието на енергоефективните и достатъчно производителни процесори на ARM и операционната платформата Google Android дадоха живот на нов тип компютърни системи. В последно време на IT-пазара се наблюдава нарастваща популярност на миниатюрните компютри, които се използват като медийни центрове, машини за сърфиране в интернет и за изпълнение на задачи, които не са твърде ресурсоемки. Радостно е и това, че цените на тези устройства често пъти са много ниски, а физическите им размери много малки.

Един от най-новите мини-компютри от този клас стана устройството, известно в Мрежата под името Android PC CX-01. На публикуваните снимки, ясно се вижда, че в единия край на корпуса има USB конектор, а като цяло този компютър си прилича на обикновена флашка. Но дайте да разгледаме това необичайно устройство по-отблизо.

Мини-компютърът CX-01 се позиционира от разработчика, като Internet TV модул, но в действителност представлява компютър от начално ниво. Например, с него могат да се стартират Android-приложения, като устройството трябва да се включи към телевизор или монитор. Моделът разполага с HDMI-конектор, пълноразмерен USB порт за мишка или клавиатура, както и MicroUSB конектор за свързване към „Големия брат“ – персонален компютър или лаптоп.

Миниатюрният-компютър CX-01 работи на базата на процесора Telechips TCC8923 с микроархитектурата ARM Cortex-A5 в основата. Тактовата честота на този микрочип е 1 GHz, а графичната подсистема е реализирана посредством видео-ядрото ??Mali 400. Обемът на оперативната памет е 512 MB, а ??капацитетът на интегрираната памет 4 GB. Ролята на операционна система тук играе Google Android 4.0.

Препоръчителната цена за Android PC CX-01 е около $50-55.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари