fbpx
8.5 C
София

Cybenetics представи нов стандарт за обозначаване ефективността и шума на компютърните захранвания

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията Cybenetics, известна преди всичко със своя едноименен рейтинг на компютърните захранвания, представи нов стандарт за сертификация и нова система за обозначаване на тези устройства в зависимост от тяхната енергийна ефективност и нивото на шума.

Cybenetics ETA е алтернатива на по-разпространения стандарт 80 Plus. Програмата за сертифициране съществува от 2017 година, но така и не получи широко разпространение сред производителите на компютърни захранвания. Новият метод за обозначаване има редица преимущества и всички шансове да заинтересува производителите.

Първо, предлага се по-удобна и по-разбираема класификация. Вместо буквите A++, A, B, C, D за обозначаване на енергийната ефективност, при новия стандарт се използват наименованията Bronze, Silver, Gold, Platinum, Titanium и Diamond.

Второ, за разлика от другите конкурентни стандарти за сертификация, методиката Cybenetics не само включва грубата оценка на енергийната ефективност в рамките на няколко сценария, а се изискват и тестове в широк диапазон от мощности (около 1450 теста с различни натоварвания). Отчита се корекцията на коефициента на мощност, топлинните загуби и някои други параметри, за да може накрая да се получи по-подробна и по-пълна оценка. Освен това Cybenetics предлага нов метод за сертифициране с разбираеми логотипи, с помощта на които се отбелязва нивото на шума на компютърните захранвания. И още, новият рейтинг показва доколко различните компютърни захранвания са снижили производителността си, за да се намали шума.

Към днешен ден в рамките на стандарта Cybenetics са тествани и сертифицирани над 770 модела компютърни захранвания.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини