VR устройствата стават все по-разпространени и постепенно навлизат в ежедневието. Появиха се триизмерни игри с висока реалистичност, а виртуалната реалност вече се използва в обучението.

Компанията Cybershoes отива още по-далеч в това отношение и предлага много интересни устройства, които увеличават ефекта на присъствието във виртуалната реалност.

По време на събитието We Are Developers, нашият екип посети щандовете на Cybershoes, разположени малко встрани от залите с лекциите. Впечатленията от Cybershoes са много добри.

Устройствата на Cybershoes се поставят върху обувките, а потребителят сяда на удобен стол със специални подлакътници, които могат да се махат. Седалката се върти около оста си, а всички движения направени от потребителя, се прехвърлят във виртуалната реалност и дори се чуват в слушалките. При ходене, потребителят е наполовина седнал. Ходенето по този начин е много интуитивно, но по-важното е, че виртуалното пространство не е ограничено от реалното пространство.

При движение, VR системите разчитат на ръчни контролери, които се използват подобно на джойстици. Потребителите могат да ходят само в пространството, ограничено от реалното пространство. Когато се налага да се продължи по-нататък, трябва да се използва джойстика за продължаване още по-напред или за „телепортиране“. Този начин за придвижване няма нищо общо с реалността. Много хора получават така нареченото VR-гадене, от несъответствието на образа във VR шлема и усещанията на потребителите.

Cybershoes дава възможност това да бъде избегнато.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за