Dell вече ще произвежда AMD сървъри

23
2

Dell прекъсва ексклузивното си партньорство с Intel. В бъдеще ще използва за своите сървъри процесори на Advanced Micro Devices (AMD). Това обяви производителят, когато оповести актуалните си финансовите резултати за тримесечието. В резултат на това в края на същия ден акциите на AMD са се повишили с около 13%, а акциите на Intel са спаднали от 18,65 на 17,73 долара.

Dell беше от известно време под натиск да промени своя бизнес модел съобразно нарасналата конкуренция. Така например Hewlett-Packard, IBM и Sun Microsystems предлагат освен всичко друго и Opteron сървъри. Според анализаторите, това е довело до известно отслабване на пазарните позиции на Dell сървърите. Спекулации за евентуално използване на AMD процесори от Dell през последните години имаше доста често.

Във всеки случай за AMD решението на Dell означава значителна крачка напред. Според анализиторите, вечно вторият на пазара на процесори се утвърди като много надежден доставчик. Произведените от него процесори отчасти дори изпреварват Intel в техническо отношение. Dell ще вгражда първоначално AMD процесори в сървърите от висок клас, които не се купуват в големи количества, но пък за сметка на това от много големи клиенти.

Източник: ComputerWorld

23
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
23 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
5 Автори на коментарите
Night_RavenFixt00lkayovasmoridinbg3dfx Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Night_Raven
Night_Raven

Цитат:


Произведените от него процесори отчасти дори изпреварват Intel…


Ха-ха, „отчасти“.

Fixt00l
Fixt00l

Мухахахаха,подкрепям те-особено моят 4200 Х2,който разбива Интел на 7200 при video-encoding:gift:

kayovas
kayovas

„Спекулации за евентуално използване на AMD процесори от Dell през последните години имаше доста често.“

За пореден път Intel ще им смъкне цените, ще си стиснат ръцете, и край на сагата.

moridinbg
moridinbg

Доста интересно, особено на фона на идващия Conroe, който на default честота е доста над FX-60 при цена около 2 пъти по-малка. И това за desktop процесор.

3dfx
3dfx

пфф радвайте се на АМД боклуците,като нямате пари за истината 😆

Fixt00l
Fixt00l

3dfx пак с неговите паляшки провокации…Момченце,4200 Х2 струваше $ 617,когато го купих.Според теб нямам пари ли,хахаха,ламер такъв,не се ли научи,бе,хлапе

http://www23.tomshardware.com/cpu.h...#038;model2=212

Q-tech
Q-tech

Като си представя що народ плюеше по AMD въпреки, че процесорите им и до момента са с по-добро съотношение цена/производителност и по стабилност и топлоотделяне не отстъпват, не смея да мисля какви мнения ще четем с излизането на Core 2…

Иначе Dell ще използва AMD само за сървърния клас, за останалите класове ще са си с Intel. Което за пореден път подчертава и превъзходството на Opteron спрямо Xeon. Но, какво да се прави у нас се цени Intel, защото сме „паралии“…

Fixt00l
Fixt00l

Хахаха,пич,наистина сме паралии,какво ще пиеш,ти си за почерпка,направи ги удари в земята с едно изречение,страшен си :clap:

kirko
kirko

Мдаа само сървери, Интел го закършиха на тоя фронт.

Ама в масовите машини – друг път 🙂 Може би лаптопи Делл с АМД ще предложат 🙂 да да

bukake
bukake

lol intel s ddr2 hahahhahahaha sram… :ph34r: