Dell представиха новите си работни станции Precision

2
89

Като част от разширяването на най-цялостната гама от решения за работни станции в света, Dell обяви днес новите мейнстрийм и високо производителни работни станции тип „кула“ и rack – Dell Precision Tower 5810, Tower 7810, Tower 7910 и Rack 7910, които според създателите си са разработени така, че да отговорят на високите изисквания на клиентите в сфери, изискващи голяма изчислителна мощност, като инженерство, производство и медии и развлечение.

Ъпдейтнати с най-новите Xeon процесори на Intel, 2,133 MHz памет, следващо поколение графична технология на NVIDIA и AMD и двойно повече памет в сравнение с предишното поколение, тези мощни, скалируеми системи са оптимизирани и са превърнати в независими доставчици на софтуер, сертифицирани да работят с най-взискателните приложения. Освен това Dell ще пусне нова версия на Dell Precision Optimizer v2.1, която автоматично конфигурира настройките на работната станция така, че да максимизира производителността на приложенията.

Новите работни станции тип „кула“ и rack осигуряват максимална производителност и скалируемост

Ъпдейтнатото портфолио от работни станции тип „кула“ Dell Precision включва Tower 5810 с един сокет и свръхмощният Tower 7810 с двоен процесор, като и двата се отличават с иновативен дизайн в компактен размер, както Tower 7910 с голяма възможност за надграждане, което осигурява максимална производителност и скалируемост. Иновативният дизайн на системното шаси включва бързо освобождаване на твърдите дискове, външен достъп до електрозахранването, което се поддържа без инструменти, и заключващ се преден жлеб за допълнителна сигурност и осигурява усъвършенствана акустика.

 

Dell анонсира и ъпдейтите за водещата си работна станция тип rack. Новата Precision Rack 7910 на Dell предлага всички възможности на Tower 7910 в 2U форм-фактор тип rack, която съчетава пълни възможности и поддръжка на виртуализация на работна станция чрез хипервайзори Citrix XenServer и VMware ESX. Тя е също и първата Precision работна станция на Dell, включваща Integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC), който повишава сигурността чрез пълно дистанционно управление на център за данни, дори и в тъмна среда.

 

Освен че предоставят изключително висока производителност в сравнение със системите от предишното поколение, новите работни станции тип „кула“ и rack са оборудвани и със следващо поколение процесори Intel Xeon и се предлагат с най-новата професионална графична технология AMD FirePro и NVIDIA Quadro. Новите работни станции предлагат и усъвършенствана I/O производителност и достъпността на данните с до 1TB DDR4 RDIMM памет, като позволяват на потребителите да управляват комплексни масиви от данни бързо и с лекота. Технологията Thunderbolt 2 в новите работни станции тип „кула“ повишава производителността и иновацията на работния поток, като поддържа скорост на пренос на данни до 20Gb/s и осигурява едновременен пренос на 4k видео файлове.


 

Повишена продуктивност и производителност на приложенията с Dell Precision Optimizer v2.0

Новите системи включват най-новата версия на софтуерния инструмент за повишаване на производителността на Dell, Dell Precision Optimizer v2.0 (DPO), който ще може да бъде свален от 4 септември и ще бъде част от заводските настройки на новата гама от работни станции тип „кула“ на Dell от средата на октомври. DPO v2.0 осигурява автоматично регулиране на производителността чрез системните настройки на работната станция в зависимост от приложението, специална функция за работните станции Dell Precision, и извършва консолидиран тракинг на утилизацията на системата, съобщения и системни ъпдейти. Dell Precision Optimizer v2.0 повишава производителността на приложенията с до 121%, според измерванията на стандартните бенчмарк тестове.

Благодарение на Dell Precision Optimizer v2.0 потребителите имат достъп до ъпдейтнат графичен потребителски интерфейс с цел подобряване на приложимостта, увеличаване на възможностите за управление на системите и разширяване на езиковата поддръжка. Ъпдейтът добавя и нови профили на производителност за Autodesk 3ds Max и Inventor, като увеличава броя на профили на 13, включително за Adobe Creative Cloud (PhotoShop, Premier Pro, After Effects, Media Encoder), Autodesk (AutoCAD, Maya), Dassault Systèmes (CATIA, Solidworks), PTC Creo и Siemens NX. 

Най-сигурните, управляеми и надеждни работни станции на Dell

Новите системи предоставят най-добрата в класа сигурност, управляемост и надеждност благодарение на решенията на Dell Data Protection срещу злонамерен софтуер, решенията за автентификация и сигурно криптиране на крайните точки, подсигурени от Dell limited hardware гаранция и избираем 24-часов директен достъп до бизнес съпорт чрез Dell ProSupport. Ексклузивната, патентована Reliable Memory Technology (RMT) на Dell проактивно предотвратява тотална повреда на паметта и удължава живота й, а уникалните за Dell Intel vPro разширения позволяват дистанционно управление на BIOS и изтриване на твърдия диск, дори когато системите са офлайн. Client Command Suite на Dell осигурява безплатни инструменти за автоматизация, за да улесни автоматизирането и уеднаквяването на системните конфигурации, мониторинга и ъпдейтването на сложна ИТ среда.

Dell работи в тясно сътрудничество с производителите на софтруери като Adobe, Autodesk и Dassault Systèmes SolidWorks, за да се гарантира, че работните станции Dell Precision Tower 5810, Tower 7810, Tower 7910 и Rack 7910 са тествани и сертифицирани системи преди представянето им и така да се даде на потребителите възможност за достъп до новата технология по-бързо от всякога и да се улесни преминаването им към нова хардуерна платформа.

Наличност

Новите работни станции Dell Tower 5810, Tower 7810, Tower 7910 и Rack 7910 ще бъдат налични от 9 септември 2014 г. по света.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари